שלמה רכב בע"מ נ' שפרן ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
50197-06-11
10.12.2011
בפני :
נאוה ברוורמן

- נגד -
:
שלמה רכב בע"מ
:
1. עופר שפרן
2. מגדל חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

מונחת בפני תביעה כספית שעניינה בתאונת דרכים.

רקע:

ביום 14.12.10 סמוך לשעה 15:30 בכביש "גהה", "נפגשו" שני כלי הרכב נשוא התביעה וארעה תאונת דרכים (להלן: "התאונה").

העידה פני עת/1 (להלן: "עת/1") שהינה הנהגת ברכב התובעת (להלן: "רכב התובעת"), העיד בפני נתבע 1 (להלן: "נתבע 1"), שהינו הנהג ברכב הנתבעים מסוג משאית (להלן: "המשאית").

עיקר טענות הצדדים:

לטענת התובעת, כעולה מכתב ההגנה וכן מטופס ההודעה – ת/1 כאשר עת/1 פנתה ימינה בצומת מורשה נפגע רכבה על-ידי המשאית, אשר זו האחרונה סטתה מנתיבה בחוסר זהירות. לפיכך הנתבעים אחראים לתאונה ונלזקים בגינה.

לטענת הנתבעים, נתבע 1 נסע בנתיב הימני, ולפתע הגיח רכב התובעת מתוך שולי הכביש בצד ימין, וסטה לנתיב נסיעת המשאית.

דיון והכרעה:

השאלה הצריכה לענייננו בתיק דנן – מי אחראי לקרות התאונה, דהיינו האם התאונה התרחשה לאחר נתיב ההשתלבות, או האם התאונה ארעה בסוף נתיב ההשתלבות?

לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, את העדויות, עמדתי על נסיבות קרות התאונה, מיקום הרכבים, מיקום הפגיעות ועיינתי בכל אשר הובא בפני, השתכנעתי כי התאונה ארעה בסוף נתיב ההשתלבות, ובנסיבות מקרה זה החלטתי לחלק את האחריות באופן שווה.

ובמה דברים אמורים:

כעולה מהעדויות, עת/ העידה כי (עמ' 1): "...פתאום אני מרגישה שאין לי שליטה על הרכב, כי גוררים אותי, מישהו נכנס בי... ואז אני רואה כי התנשקה בי משאית מהצד השמאלי האחורי...".

בנוסף לאמור, העידה כי הגיעה עם רכבה מנתיב ההשתלבות, אך שהתאונה התרחשה אחרי נתיב ההשתלבות.

וישאל שואל – מדוע עת/1 בטופס הודעה ב- ת/1 לא ציינה כי התאונה ארעה אחרי נתיב ההשתלבות?

כעולה מ- ת/1, והן מכתב התביעה צויין כי התאונה ארעה לאחר ש- עת/1 פנתה ימינה, דהיינו עת/1 הגיעה מנתיב ההשתלבות.

מנגד, העיד נתבע 1 (עמ' 3): "... אני נסעתי ישר והגברת באה מנתיב ההשתלבות, ותוך כדי ניסיון להשתלב בתנועה פגעה בי מימין מקדימה עם החלק האחורי של הרכב שלה".

זאת ועוד הוסיף נתבע 1 כי עת/1 פגעה בו בצד ימין, ושזו "נקודה מתה" (עמ' 4).

אולם בטופס ההודעה נ/1 ציין נתבע 1: "... הגיע רכב מנתיב ההשתלבות הוא המשיך לנסוע בשוליים וכשהשתלב לנתיב נסיעתי נפגע מהפינה הימנית קידמית של המשאית בצידו השמאלי האחורי".

כעולה מהעדויות ומחומר הראיות, השתכנעתי כי עת/1 פנתה ימינה, לנתיב ההשתלבות, אשר בסופה התרחשה התאונה. שהרי, מדוע לא ציינה בטופס הודעתה כי פנתה ימינה ושלאחר שהשתלבה בנתיב הנסיעה ארעה התאונה? הגם, שמיקומי הנזק ברכבים תומכים בכך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>